itulau_fanua

tala fou

SHANGHAI E FA'A'E LE COVID LOCKDOWN MA TOE FOI I LE OLAGA FA'AMANATU

Ua faatulaga e Shanghai fuafuaga mo le toe foi mai o le olaga masani mai ia Iuni 1 ma le iʻuga o le loka tiga Covid-19 lea na sili atu ma le ono vaiaso ma saofagā i le tele o le faʻagesegese o le tamaoaiga o Saina.

I le taimi sili ona manino, fai mai le sui pulenuu o Zong Ming i le Aso Gafua e faapea o le toe tatalaina o Shanghai o le a faia faasolosolo, faatasi ai ma le taofiofia o gaioiga e tele lava ina tumau pea seia oo i le aso 21 o Me e taofia ai le toe tupu mai o faʻamaʻi, aʻo leʻi faʻasolosolo malie.

"Mai ia Iuni 1 e oʻo i le ogatotonu ma le faaiuga o Iuni, pe a faʻatonutonuina tulaga lamatia o le toe faʻaleleia o faʻamaʻi pipisi, o le a matou faʻatinoina atoa le puipuia ma le puleaina o faʻamaʻi, faʻatonutonu pulega ma toe faʻafoʻi atoatoa le gaosiga masani ma le ola i totonu o le taulaga," o lana tala lea.

Fale i Shanghai, lea e leai se mutaaga o loʻo vaʻaia i le tolu vaiaso loka
Lo'u olaga i Shanghai e le uma le loka-Covid loka
Faitau atili
O le loka atoa o Shanghai ma Covid o loʻo taofia le faitau selau miliona o tagata faʻatau ma tagata faigaluega i le tele o isi taulaga ua afaina ai faʻatauga faʻatau, gaosiga o fale gaosi oloa ma galuega, faʻaopoopo i popolega e ono paʻu le tamaoaiga i le kuata lona lua.

O faʻatapulaʻaina faʻatapulaʻaina, ua faʻatupulaʻia faʻatasi ma isi vaega o le lalolagi, lea ua siʻitia ai tulafono a le Covid e tusa lava pe sosolo faʻamaʻi pipisi, o loʻo tuʻuina atu foʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi e ala i le lalolagi sapalai filifili ma fefaʻatauaʻiga faavaomalo.

O faʻamaumauga i le Aso Gafua na faʻaalia ai le paʻu o le gaosiga o pisinisi a Saina i le 2.9% ia Aperila mai le tausaga na muamua atu, i lalo ifo i lalo mai le 5.0% o Mati, ae o faʻatauga faʻatau na paʻu 11.1% i lea tausaga ma lea tausaga ina ua pa'ū 3.5% i le masina na muamua atu.

Sa i lalo ifo o mea uma na fa'amoemoeina.

Masalo o loʻo faʻaleleia atili le tamaoaiga i le masina o Me, fai mai le au suʻesuʻe, ma o le malo ma le faletupe tutotonu e faʻamoemoe e faʻapipiʻi atili faiga faʻaosofia e faʻavave ai mea.

Ae o le malosi o le toe faʻaleleia e le o mautinoa ona o le le faʻafefeteina e Saina "zero Covid" faiga faʻavae e faʻaumatia uma faʻamaʻi i soʻo se tau.

"O le tamaoaiga o Saina e mafai ona vaaia le toe faʻaleleia atili o le anoa i le afa lona lua, faʻasa ai le loka pei o Shanghai i se isi taulaga tele," o le tala lea a Tommy Wu, o le taʻitaʻi o le tamaoaiga o Saina i Oxford Economics.

"O aʻafiaga i le vaʻaiga o loʻo faʻasaga i lalo, ona o le aoga o faiga faʻavae e faʻalagolago tele i le fua o faʻamaʻi ma loka Covid i le lumanaʻi."

O Beijing, lea na maua ai le tele o mataupu fou toetoe lava o aso uma talu mai le aso 22 o Aperila, o loʻo ofoina mai se faʻamaoniga malosi o le faigata tele o le faʻafetauiina o le maualuga o le faʻaliliuina o le Omicron.

O tagata femalagaaʻi e ofuina matapulepule e faasaga ia Covid aʻo latou faʻatali e sopoia se auala i le ogatotonu o Beijing
Ua osofa'ia e Xi Jinping 'tagata masalosalo' a'o ia faaluaina le tulafono a Saina e leai-Covid
Faitau atili
E leʻi faʻamalosia e le laumua se loka i le taulaga atoa ae o loʻo faʻamalosia le faʻatapulaʻaina o auala i Beijing i le vaiaso talu ai i tulaga e faʻatusatusa i Shanghai, e tusa ai ma faʻamaumauga a le GPS na siaki e le Saina i luga o le initaneti Baidu.

I le Aso Sa, na faʻalauteleina e Beijing le taʻiala e galue mai le fale i itumalo e fa.Ua uma ona faʻasaina le 'aiga i totonu o faleʻaiga ma faʻaitiitia felauaiga lautele, faʻatasi ai ma isi faiga.

I Shanghai, fai mai le sui pulenuu, o le a amata ona toe tatalaina supamaketi, faleoloa ma fale talavai mai le Aso Gafua, ae o le tele o tapulaʻa e tatau ona tumau pea seia oʻo i le aso 21 o Me.

E le o manino pe fia ni pisinisi ua toe tatalaina.

Mai le Aso Gafua, o le a faasolosolo malie ona faateleina e le kamupani nofoaafi a Saina le numera o nofoaafi e taunuu ma o ese mai le taulaga, o le tala lea a Zong.O le a fa'ateleina fo'i e kamupani va'alele i totonu o le atunu'u.

Mai le aso 22 o Me, o pasi ma nofoaafi o le a faasolosolo ona toe amata galuega, ae o tagata e tatau ona faʻaalia se suʻega Covid le lelei e le sili atu i le 48 itula e ave ai felauaiga lautele.

I le taimi o le lokaina, e toʻatele tagata Shanghai na faʻanoanoa i lea taimi ma lea taimi i le fesuiaʻiina o taimi mo le aveeseina o tapulaʻa.

O le tele o fale mautotogi na maua faʻamatalaga i le vaiaso talu ai o le a latou i ai i le "filemu" mo aso e tolu, o lona uiga e le mafai ona alu ese mai le fale ma, i nisi tulaga, e leai se tiliva.Ona fai mai lea o le isi faʻaaliga o le vaitaimi le leoa o le a faʻaopopo i le 20 Me.

"Faamolemole aua e te pepelo ia i matou i le taimi nei," o le tala lea a se tasi o tagata lautele i luga o le Weibo social media platform, faaopoopo i ai se emoji tagi.

Na lipotia mai e Shanghai le itiiti ifo i le 1,000 mataupu fou mo le 15 o Me, i totonu uma o vaega i lalo o le pule sili.

I nofoaga e sili atu ona saoloto - o mea na mataʻituina e fua le alualu i luma i le tapeina o le faʻamaʻi - e leai ni mataupu fou na maua mo le aso lona lua.

O le aso lona tolu e masani ona faauigaina le tulaga "zero Covid" ua ausia ma tapulaʻa e mafai ona amata faʻamalieina.E sefululima mai le 16 itumalo o le taulaga ua oʻo i le zero Covid.


Taimi meli: Iuni-06-2022